Váš košík obsahuje
položek
o celkové hodnotě
s DPH
  • Zobrazit

Hrdinské mýty

Hrdinské mýty Název
0133377Kód:
9788074281433EAN:
978-80-7428-143-3ISBN:

PLOT

Výrobce:
IHNED k dodáníDostupnost:
249  / ksBěžně s DPH:
80  / ksCena s DPH:
Ušetříte: 169  / ks (67,9%)
Množství:
ks
Hrdinské mýty

Popis: Hrdinské mýty

Máte rádi pověsti o hrdinech, jako byli Jan Žižka, Juraj Jánošík, čaroděj Krabat nebo protektorátní Pérák? A chtěli byste vědět, co je na nich pravdy? Tak v této knize se to konečně dozvíte.

Publikace Adama Votruby přináší čtenářům legendární příběhy, které se vytvořily kolem významných historických postav, nejčastěji v tradičním ústním podání. Lidé jako Jan Sladký Kozina, Jan Žižka, Juraj Jánošík, zbojník Ondráš a další se v pověstech stali hrdiny obdařenými nadpřirozenými silami. Zatímco většina historických publikací se snaží představit veřejnosti skutečnost očištěnou od legend, tato kniha naopak ukazuje autentické mýty a legendy očištěné od historické skutečnosti. Jde vlastně o jakousi „antihistorii“, která ovšem není smyšlenkou autora, ale je vypracována na základě pečlivého studia folklorních pramenů. Pověsti doplňují biografické medailonky historických osobností a esej věnovaná fenoménu hrdinství a jeho obrazu v tradiční kultuře.


KATEGORIE

Máte nápad, připomínku či vzkaz? Napište nám!

Platební metody

FastCentrik® - Pronájem e-shopu
Provozovatel: Linek, s.r.o., Knihkupectví Chrpa, gen. Fr. Moravce 58, 286 01, Čáslav, telefon: 327314177, knihkupectvichrpa@gmail.com

JavaScript musí být povolen