Váš košík obsahuje
položek
o celkové hodnotě
s DPH
  • Zobrazit

Krvavé jahody

Krvavé jahody Název
0236903Kód:
9788087864715EAN:
978-80-87864-71-5ISBN:

Kartuziánské nakladatelství

Výrobce:
IHNED k dodáníDostupnost:
275  / ksBěžně s DPH:
252  / ksCena s DPH:
Ušetříte: 23  / ks (8,4%)
Množství:
ks
Krvavé jahody

Popis: Krvavé jahody

Krvavé jahody vypraví děsivé svědectví Věry Sosnarové deportované ve čtrnácti letech spolu s devítiletou sestrou Naďou a jejich ruskou matkou – petrohradskou emigrantkou Ljubou Mělkinovou – z Brna do Sovětského svazu.

V nápravném pracovním táboře na Sibiři zažívají nekonečné hrůzy stalinského teroru, které matka nepřežije. Po vytouženém propuštění putují jako sirotci bez dokladů na Dálný východ, kde pokračují v otrockých pracích v lese, na tichomořské obchodní lodi a posléze v sovětském vnitrozemí, v dole, kolchoze a slévárně. Do Československa se vrací až po devatenácti letech, za velmi nevýhodné pracovní smlouvy. Pozadí dramatu života a smrti vykresluje 20. století jako střet nacionalismů, degeneraci lidských ideologií a světových válek.

Sestra Naďa již zemřela, ale Věra jezdí nadále vyprávět svůj životní příběh zájemcům a studentům nejen po celé republice, ale i do zahraničí. Nyní vychází již 5. vydání Krvavých jahod s podtitulem Příběh ženy, která přežila gulag.

Nechť je tento příběh autentickým poselstvím pro budoucí generace.


KATEGORIE

Máte nápad, připomínku či vzkaz? Napište nám!

Platební metody

FastCentrik® - Pronájem e-shopu
Provozovatel: Linek, s.r.o., Knihkupectví Chrpa, gen. Fr. Moravce 58, 286 01, Čáslav, telefon: 327314177, knihkupectvichrpa@gmail.com

JavaScript musí být povolen