Váš košík obsahuje
položek
o celkové hodnotě
s DPH
  • Zobrazit

Obsahy a rozbory děl

Obsahy a rozbory děl Název
0212774Kód:
9788086873152EAN:
978-80-86873-15-2ISBN:

VYUKA.CZ

Výrobce:
IHNED k dodáníDostupnost:
188  / ksBěžně s DPH:
169  / ksCena s DPH:
Ušetříte: 19  / ks (10,1%)
Množství:
ks
Obsahy a rozbory děl

Popis: Obsahy a rozbory děl

Ve 2. vydání této publikace byly aktualizovány zejména kapitoly 19, 20 a 21, které zahrnují období české a světové literatury od konce 2. světové války do současnosti. OBSAHY A ROZBORY DĚL jsou shodně s učebnicí LITERATURA – přehled SŠ učiva rozdělena do 21 tematických okruhů (vyjma kapitoly Základy literární teorie, zařazené pouze v učebnici literatury), které chronologicky mapují vývoj světové a české literatury od jejích počátků až po současnost. Kniha se v žádném případě nesnaží nahradit vlastní četbu, která je při studiu literatury nezbytná. Snahou autorů bylo předložit čtenáři takovou knihu, která mu poskytne základní údaje o autorovi a jeho tvorbě, ale zejména mu ukáže, jak lze s literárním dílem při jeho čtení a analýze pracovat. V centru pozornosti proto stojí jednotlivé aspekty, které jako celek dílo vytvářejí a podílejí se na jeho originalitě, ale i ty, které charakteristicky reprezentují autorovu tvorbu (či dané období, literární směr apod.). Pro oživení a názornost je vždy zařazena krátká ukázka. Další přínosnou věcí předkládané učebnice je citát známé osobnosti, zpravidla literárního kritika či spisovatele.

Ke zopakování učiva českého jazyka a literatury v průběhu studia i před maturitní zkouškou vycházejí v edici MATURITA dále publikace LITERATURA – přehled středoškolského učiva, LITERATURA – testové úlohy, ČESKÝ JAZYK – přehled středoškolského učiva, ČESKÝ JAZYK – testové úlohy a čtyři díly ČÍTANEK.


KATEGORIE

Máte nápad, připomínku či vzkaz? Napište nám!

Platební metody

FastCentrik® - Pronájem e-shopu
Provozovatel: Linek, s.r.o., Knihkupectví Chrpa, gen. Fr. Moravce 58, 286 01, Čáslav, telefon: 327314177, knihkupectvichrpa@gmail.com

JavaScript musí být povolen