Váš košík obsahuje
položek
o celkové hodnotě
s DPH
  • Zobrazit

Pojišťovací právo

Pojišťovací právo Název
0262768Kód:
9788075022714EAN:
978-80-7502-271-4ISBN:

Leges

Výrobce:
IHNED k dodáníDostupnost:
520  / ksBěžně s DPH:
364  / ksCena s DPH:
Ušetříte: 156  / ks (30,0%)
Množství:
ks
Pojišťovací právo

Popis: Pojišťovací právo

Publikace poskytuje základní přehled právní úpravy soukromého pojištění. Výklad problematiky je podán nejen z pohledu naší právní úpravy, ale i v kontextu unijního práva.

Publikace popisuje základní podmínky provozování pojišťovací a zajišťovací činnosti, včetně tvorby technických rezerv, finančního umístění a solventnosti. Další část publikace je věnována problematice dohledu v pojišťovnictví, zejména jeho předmětu, rozsahu, zvláštnostem finančního dohledu a dohledu ve skupině. Významnou část pojistného trhu tvoří i pojišťovací zprostředkovatelé. Právní úpravě této činnosti je věnována kapitola popisující základní podmínky přístupu k této činnosti a její výkon, to vše v rámci procesu implementace nové unijní úpravy.

Další kapitola se zabývá právní úpravou pojištění, které vzniká na základě pojistné smlouvy. Jde zejména o problematiku vzniku, trvání a zániku pojištění podle nové právní úpravy obsažené v zákoně č. 89/2012 Sb., občanský zákoník. V této souvislosti je podán výklad i všech důležitých institutů škodového a obnosového pojištění, pojištění věci, majetku, odpovědnosti za škodu a pojištění osob. Publikace rovněž poskytuje základní přehled povinných pojištění. Obsahově významnou část tvoří popis pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou provozem vozidla včetně organizace a působnosti České kanceláře pojistitelů.

Publikace může sloužit jako studijní pomůcka pro posluchače vysokých škol právního a ekonomického zaměření, nalezne však nepochybně uplatnění i pro pracovníky v oblasti pojišťovnictví, pro pojišťovací zprostředkovatele, likvidátory pojistných událostí a další osoby, které se chtějí seznámit uceleně s problematikou soukromého pojišťovnictví a pojištění.

Autorský kolektiv je tvořen předními odborníky z řad právní teorie i aplikační praxe.

Další produkty
splňující následující kritéria
Edice: Student
Trestní právo hmotné (Obecná část; Zvláštní část)
 

Trestní právo hmotné (Obecná část; Zvláštní část)

Jiří Jelínek
Obecná část. Zvláštní část.
Leges 2019, edice Student
Kniha, čeština, 1000 stran
0307188Kód:
IHNED k dodáníDostupnost:
s DPH: 490 

ks

KATEGORIE

Máte nápad, připomínku či vzkaz? Napište nám!

Platební metody

FastCentrik® - Pronájem e-shopu
Provozovatel: Linek, s.r.o., Knihkupectví Chrpa, gen. Fr. Moravce 58, 286 01, Čáslav, telefon: 327314177, knihkupectvichrpa@gmail.com

JavaScript musí být povolen