Váš košík obsahuje
položek
o celkové hodnotě
s DPH
  • Zobrazit

Tajná biblická symbolika

Tajná biblická symbolika Název
0153317Kód:
9788073360399EAN:
978-80-7336-039-9ISBN:

Fontána

Výrobce:
IHNED k dodáníDostupnost:
128  / ksBěžně s DPH:
110  / ksCena s DPH:
Ušetříte: 18  / ks (14,1%)
Množství:
ks
Tajná biblická symbolika

Popis: Tajná biblická symbolika

Může Bible – kniha, jejíž vnitřnosti v průběhu tisíciletí převrátilo nespočet teologů i spekulantů – skrývat ještě nějaké tajemství? Nějaký nový klíč k vnitřnímu obsahu, zbavenému kejklířství slov?

V době upadajícího zájmu o biblické poselství přichází Zoltán Marenčín s novým pohledem na obsah biblické zprávy. Vychází přitom z prastaré metody, již odnepaměti využívají židovští kabalisté – tzv. gematrie. Každému písmenu hebrejské abecedy je přiřazen číselný znak a každé slovo má svou specifickou číselnou hodnotu, z níž lze číst velmi překvapivé významy. Každé slovo hebrejské Bible tak má v sobě zakódován nový, rozšířený smysl, který svým rozměrem přesahuje seschlou kostru běžného slova, a vede k neverbálnímu či nadverbálnímu vnímání božských zákonitostí.

V mnohých biblických jménech a příbězích se tak odrážejí mnohé kosmické zákonitosti a astrální jevy, které propojují naše mikrokosmické vnímání s makrokosmem Božího stvoření. Kniha zajisté působí kontroverzně, v tomto rysu se však skrývá mocný agens: nutí naše uvažování přijmout výzvu k novému směru a novému nazírání na věci, které jsou nepomíjivé, a tudíž nevyčerpatelné.


KATEGORIE

Máte nápad, připomínku či vzkaz? Napište nám!

Platební metody

FastCentrik® - Pronájem e-shopu
Provozovatel: Linek, s.r.o., Knihkupectví Chrpa, gen. Fr. Moravce 58, 286 01, Čáslav, telefon: 327314177, knihkupectvichrpa@gmail.com

JavaScript musí být povolen