Váš košík obsahuje
položek
o celkové hodnotě
s DPH
  • Zobrazit

Vojáci na popravišti

Vojáci na popravišti Název
0123924Kód:
9788087567012EAN:
978-80-87567-01-2ISBN:

Svět křídel

Výrobce:
IHNED k dodáníDostupnost:
430  / ksBěžně s DPH:
395  / ksCena s DPH:
Ušetříte: 35  / ks (8,1%)
Množství:
ks
Vojáci na popravišti

Popis: Vojáci na popravišti

Kniha Vojáci na popravišti je přehledem vojenských osob, popravených na území Československa v období od nástupu komunistického režimu v únoru 1948 až po zrušení absolutního trestu v zemi. Mezi vojenské osoby jsou zahrnuti jak aktivně sloužící důstojníci, tak propuštění ze služby z politických důvodů i veteráni exilových vojenských jednotek z let druhé světové války. K nim se připojují rovněž příslušníci Pohraniční stráže, která představovala součást ozbrojené moci Československa. Vedle známých politických kauz generála Heliodora Píky nebo podplukovníků Františka Skokana a Josefa Robotky se seznámíme i s osudy dalších vojáků, jejichž osudy v některých případech téměř upadly v zapomnění.

Samostatnou součástí knihy je kapitola, věnovaná příslušníkům armády, popraveným z čistě kriminálních důvodů. V této části jsou popsány jedny z nejotřesnějších případů historie československé kriminalistiky.

Každá ze dvou částí knihy je řazena pro přehlednost abecedně, osudy jednotlivých vojáků tvoří samostatné kapitoly.

Díky ochotné spolupráci pracovníků řady institucí a příbuzných popravených vojenských osobností se téměř ke všem zmiňovaným mužům podařilo získat fotografie.


KATEGORIE

Máte nápad, připomínku či vzkaz? Napište nám!

Platební metody

FastCentrik® - Pronájem e-shopu
Provozovatel: Linek, s.r.o., Knihkupectví Chrpa, gen. Fr. Moravce 58, 286 01, Čáslav, telefon: 327314177, knihkupectvichrpa@gmail.com

JavaScript musí být povolen